Festival Comic-con v San Diegu, ktorý skončil práve včera, priniesol informácie o mnohých pripravovaných filmov. Na samý záver však najväčšie reakcie sprevádzali predstavenie snímky Man of Steel 2. Písali sme už o nej pomerne nedávno, teraz však režisér Zack Snyder poskytol podrobnejšie informácie.

Tou najzaujímavejšou je asi to, že protivníkom Supermana bude ďalší superhrdina, Batman. V komixoch The Dark Knight, na ktorých založil svoju trilógiu Christopher Nolan, došlo aj na tento súboj a obaja hrdinovia išlo tvrdo proti sebe. A keďže aj nový Superman ide trochu temnejšou cestou, je to pomerne logické vyústenie. Snyder spolu so scenáristom Davidom S. Goyerom (napísal aj Nolanovú trilógiu) tak budú mať v najbližšej dobe nad čím sedieť. Možností ako to celé poňať je viacero, rovnako i možných komplikácií. Obaja hrdinovia sa totiž majú stretnúť aj v pripravovanom Justice League.

Man of Steel tak poslúži ako základ pre vytvorenie nového spoločného univerza. Špekuluje sa, že nenásilnou formou, cez novinársku prácu Clarka Kenta, by do tohto sveta mohli byť uvedení aj ostatní superhrdinovia, s ktorými sa počíta. Zack Snyder sa však nechce uponáhľať, a preto upúšťa pôvodné plány štúdia Warner Bros. priniesť Man of Steel 2 do kín už budúci rok. Premiéru ohlásil na leto 2015. Snímka Justic League, ktorú má tiež režírovať, by sa tak mohla uvedenia dočkať v roku 2017.

V hlavných úlohách Man of Steel 2 sa vrátia Henry Cavill, Amy Adams a Laurence Fishburne.