Pred piatimi rokmi svetoznáme hollywoodske štúdiá Metro-Goldwyn-Mayer odkúpilo konzorcium investorov na čele so spoločnosťou Sony Corporation of America. Tá si chcela zabezpečiť najmä prístup k hodnotnému archívu, ktorý obsahuje viac ako 4000 titulov. Medzi nimi aj stále veľmi populárneho Jamesa Bonda.

V tých časoch prebiehala vojna formátov (Blue-Ray versus HD-DVD) a Sony plánovalo spustiť masívny predaj filmov cez internet, a tak potrebovala mať pod kontrolou čo najviac filmového obsahu. Situácia sa však rokmi zmenila a Sony dnes čelí vážnym ekonomickým problémom v dôsledku veľkých investícii do nových technológií a hospodárskej krízy. Záchrana štúdií s obrovskými dlhmi teda nepripadá do úvahy.

Medzi potencionálnymi záujemcami sa objavila mediálna korporácia Time Warner (patria pod ňu štúdiá Warner Bros), ktorá sa MGM pokúšala kúpiť už v roku 2004 a News Corporation, ktorej filmová divízia 20th Century Fox s MGM spolupracuje pri DVD distribúcii. Z menších hráčov prejavili záujem Lions Gate Entertainment a súkromní finanční investori z prostredia Hollywoodu.