Po veľkom úspechu a oscarovom ocenení pre film BlackkKlansman chystá Spike Lee nový projekt. Tentoraz sa rozhodol použiť grafický román od Rona Wimberlyho s názvom Prince of Cats.

Príbeh pochádza z prostredia newyorského Brooklynu v osemdesiatych rokoch minulého storočia. Stretávame sa tu s mladým Tybaltom Capuletom, Júliiným bratrancom, ktorý nás bude spolu so svojimi bratmi sprevádzať príbehom. Afroamerické rodiny Capuletovcov a Montagueovcov medzi sebou súperia vo fyzických zápasoch s mečmi v podzemí Brooklynu. Všetko sa navyše odohráva počas hip-hopového rozkvetu, a teda rodiny uvidíme vo svete DJov, MCs, breakdance a grafitov.

Lee sa rozhodol napísať svoj vlastný scenár pre tento film. Na jeho tvorbe spolupracovať s autorom komiksu Ronom Wimberlym a scenáristom Selwynom Seyfu Hindsom.

Prince of Cats bol pôvodne publikovaný vydavateľstvom Vertigo, patriacim pod DC Comics. Neskôr prešlo do Image Comics. Na filmovej adaptácii sa budú podieľať Zucker production a Legendary pictures.

Momentálne sa Lee venuje vojnovému filmu z obdobia vietnamskej vojny Da 5 Blood, ktorý sa nachádza v post-produkcii. Jeho nadchádzajúci film Prince of Cats by ho týmto pádom mohol vrátiť do obľúbeného prostredia Brooklynu, ktorý sa stal dejiskom jeho mnohých predošlých filmov, ako napríklad Ona to musí mať (She’s Gotta Have It), Konaj správne (Do the Right Thing) či Tropická horúčka (Jungle Fever).