…je zatiaľ neoficiálny alebo ak chcete pracovný názov projektu, na ktorý sa Steven Spieleberg pripravuje.

Ak ste pamätníkmi osudnej udalosti zo 72–hého bude vám hneď jasné o aký dej sa bude príbeh opierať. Pre tých, ktorý nemajú o tomto incidente ani paru, ponúkam malé okienko do histórie.

Letná Olympiáda v Mníchove bola v plnom prúde, až kým 5. septembra skoro ráno nepreniklo do olympíjskej dediny osem palestínskych teroristov. Dostali sa do izieb kde boli ubytovaní izraelskí športovci, dvoch zabili hneď na mieste a okrem toho si zobrali so sebou 9 rukojemníkov. Teroristi požadovali prepustenie 200 palestínskych väzňov, ktorí boli zajatí v izraelských väzniciach. Dostali sa až na vojenské letisko, strhla sa hromadná prestrelka pri ktorej bolo zabitých všetkých deväť rukojemníkov, 5 Palestínčanov a jeden policajt.

Naozaj krutá minulosť. A práve túto udalosť si zobral za úlohu preniesť na filmové plátna Steven Spielberg. Zatiaľ je známe, že jedného z agentov, ktorý bude sledovať prchajúcich teroristov stvárni Eric Bana (Čierny jastrab zostrelený, Hulk), o vedľajšie postavy sa budú starať Daniel Craig (Lara Croft: Tomb Raider) a Marie–Josée Crozeová (Invázia barbarov).

Dátum premiéry v USA je momentálne stanovený na 23. decembra tohto roku.