Smrtonosná pasca: Opäť v akcii / A Good Day to Die Hard, 2013 © 2010 Twentieth Century Fox Film Corporation Smrtonosná pasca: Opäť v akcii / A Good Day to Die Hard, 2013 © 2010 Twentieth Century Fox Film Corporation

O pokračovaní obľúbenej série s Brucom Willisom v hlavnej úlohe sa uvažovalo už roky. Pozvoľna prebiehali aj prípravy. Štúdio 20th Century Fox síce bolo posmelené úspechom štvrtého dielu Live Free or Die Hard, ktorý zaznamenal priaznivé reakcie kritikov i komerčný úspech, ale na nakrúcanie päťky nekývlo. Situácia sa zmenila vďaka úspechu akčných filmov akými boli RED a najmä The Expendables, ktoré ukázali, že diváci majú stále záujem aj o staršie hviezdy akčného filmu. Celkovo sú klasické akčné filmy v posledných rokoch na vzostupe.

Napísaním scenára bol poverený ešte v prvej polovici roka 2010 Skip Woods, autor scenárov napríklad k filmom Swordfish, Hitman, X-Men Origins: Wolverine, či The A-Team. Otáznik visel nad menom režiséra. Štúdio pôvodne angažovala Izrealčana Noama Murroa, o ktorom sme nedávno písali v súvislosti s pokračovaním filmu 300. Tým, že skočil do nového projektu, o túto pôvodnú ponuku prišiel. Nebude to však zrejme na škodu. Murro je nováčik (i keď ako reklamný tvorca veľmi úspešný) a nahradil ho omnoho skúsenejší John Moore. Meno nie až tak známe, ale doteraz tento 41 ročný Ír zrežíroval štyri celovečerné filmy a to Za nepriateľskou líniou (2001), Let Fénixa (2004), The Omen (2006) a Max Payne (2008). Kvalitou i mierou úspechu rôznorodé snímky, ale z chýb sa snáď poučil.

Pôvodné plány hovorili o uvedení snímky do kín v budúcom roku. Teoreticky by sa ešte mohol stihnúť záver roka 2012, ale to je ešte predčasné. Zatiaľ ešte nie je skompletizované obsadenie. Nakrúcanie tejto snímky budeme sledovať a prinesieme vám aj ďalšie informácie. Mimochodom, Bruce Willis sa pred rokom vyjadril, že by rád nakrútil ešte dve posledné pokračovania. Takže celá séria by mala končiť Smrtonosnou pascou 6.