Už po piaty raz sa k záujemcom o pôvodnú slovenskú tvorbu dostane, tentoraz žánrovo vymedzená, kolekcia filmových diel. Po edíciách slovenských filmov z 80., 70. a 60. rokov pripravil Slovenský filmový ústav v spolupráci s vydavateľstvom Petit Press na túto jeseň edíciu rozprávok pod názvom Zlatá kolekcia slovenských rozprávok, ktorá ponúkne päť našich najžiadanejších rozprávkových príbehov.

Päť titulov – Perinbaba (r. J. Jakubisko, 1985), Soľ nad zlato (r. M. Hollý, 1982), Mahuliena, zlatá panna (r. M. Luther, 1986), Kráľ Drozdia brada (r. M. Luther, 1984) a Pehavý Max a strašidlá (r. J. Jakubisko, 1987) bude postupne vychádzať v týždenných intervaloch už od piatka 29. októbra 2010 ako súčasť denníka SME a jeho regionálnych periodík.

Všetky DVD budú okrem filmu obsahovať aj bonusy, profily tvorcov a fotogalériu. Titulky a menu budú v slovenskej a anglickej verzii. DVD nebudú mať časopis, ako to bolo v predchádzajúcich rokoch, ale k rozprávkam bude pribalené pexeso s fotografiami z filmu, ktorého druhá polovica vyjde v príslušnom vydaní denníka SME. DVD si bude možné zakúpiť aj ako darčekový set.

Jednotlivé DVD nosiče edície Zlatá kolekcia slovenských rozprávok budú vychádzať od piatka 29. októbra v týždenných intervaloch a zakúpiť si ich bude možné v novinových stánkoch, na www.petitshop.sme.sk, priamo vo vydavateľstve Petit Press alebo v predajni SFÚ Klapka.sk na Grösslingovej ulici č. 43. Cena jedného DVD je 5 €.