Po mnohoročných odkladoch a produkčných komplikáciách sa v týchto dňoch rozbehlo nakrúcanie druhého dielu už v podstate kultovej snímky Sin City pod názvom A Dame to Kill For. Základom deja budú príbehy s rovnomennej komiksovej minisérie Franka Millera. Ten však ako jeden zo scenáristov vytvoril viacero dejových liniek priamo pre tento film. Pôjde tak o unikátne dielo. Podľa jeho skorších slov pôjde zároveň o prequel aj pokračovanie pôvodnej snímky. Jednotlivé príbehy budú zaradené do rôzneho času.

O réžiu sa postarajú opäť spoločne Robert Rodriguez a Frank Miller, ktorý si po prvom Sin City strihol vyskúšať aj samostatnú réžiu a to pri snímke The Spirit. Nedopadlo to však dobre a kritika si ho tvrdo podala. Z obsadenia prvého dielu sa vrátia viacerí herci a samozrejme aj ich postavy. Potvrdení už boli Mickey Rourke, Michael Madsen, Rosario Dawson, Jessica Alba a Jaime King, ktorá opäť stvárni dvojičky Goldie a Wendy. Zmena nastala v obsadení postavi Miho, japonskej strážkyne starého mesta, ktorú tentoraz stvárni Jamie Chung (Sucker Punch).

Zaujímavosťou je, že na filme sa produkčne podieľa v Nemecku sídliaca filmová spoločnosť AR Films, ktorú vlastní ukrajinský producent Alexander Rodnyansky, ktorý na Ukrajine rozbehol prvú súkromnú televíziu 1+1, ktorá sa rýchlo stala na trhu dominantnou a neskôr ju istú dobu vlastnila CME.

Ale späť k Sin City: A Dame to Kill For. Premiéra tohto kriminálneho neo-noir thrilleru je naplánovaná na 4. október 2013. Tvorcovia sľubujú, že v ničom nepodlezú kvalitu prvého filmu.