Sam RaimiSam Raimi je nielen známy a populárny režisér, ktorý nám už o pár mesiacov predstaví tretiu časť komixovej série Spider-Man. Nemenej aktívne pôsobí aj v oblasti produkcie a jeho spoločnosť Ghost House pictures sa venuje predovšetkým hororom (napríklad Nenávisť alebo Boogeyman).

V najbližších dvoch rokoch nás (možno pozitívne) prekvapí hneď trikrát. Prvým filmom v Raimiho produkcii bude temný hororový thriller The Messengers. Rozpráva príbeh o rodine, ktorá sa prichádza na osamotenú slnečnicovú farmu v Severnej Dakote. Zdanlivo pokojné miesto je však v skutočnosti lokalitou zlovestnej temnoty a jej silu obyvatelia čoskoro pocítia aj na vlastnej koži. Snímok režírujú bratia Pangovci, ktorí na seba upozornili v roku 2002 nadprirodzeným hororovým thrillerom Oko. Ich najnovší počin je v súčasnosti už v postprodukcii a trailer vyzerá celkom sľubne.

Na rok 2007 je naplánovaná aj premiéra filmu 30 Days of Night. Opäť sa jedná (pochopiteľne) o horor a ako nám napovedá už samotný názov, príbeh nás zavedie do izolovaného mestečka studenej Aljašky, kde každoročne jeden mesiac nesvieti slnko. Posledný lúč sa stráca za horizontom a nastáva tma. Na tom by ešte nebolo nič zvláštne, no mesto je následne atakované krvilačným gangom upírov, ktorí nepoznajú zľutovanie. Jedinú nádej predstavuje šerif Eben Olemaun (Josh Hartnett), ktorý sa rozhodne krutým zabijakom vzdorovať… Za scenárom stojí Stuart Beattie, ktorý má na svedomí napríklad Collateral alebo Derailed. Režíruje David Slade (Hard Candy).

Nemenej zaujímavý projekt pripravuje aj režisér Andrew Douglas (3:15 zomrieš!), ale až na rok 2008. Snímok nesie názov Priest a bude opisovať osudy kňaza, bojujúceho (zase) proti upírom, ktorí uniesli jeho neter. V dobrodružnom horore by mal stvárniť ústrednú postavu Gerard Butler („Attila“, Lara Croft Tomb Raider: Kolíska života).

Sam Raimi je nepochybne veľkým prínosom pre hororový žáner a dúfam, že sa jeho produkčná činnosť bude týmto smerom uberať aj naďalej.