Dolph LundgrenAkčná ikona s nenapodobiteľným vražedným pohľadom Dolph Lundgren (Univerzálny vojak) dostal hlavnú úlohu vo filme Diamond Dogs.

V príbehu z prostredia mongolskej divočiny si zahrá bývalého vojaka, v súčasnosti žoldniera, najatého skupinou vedcov ako ochrancu počas ich expedície. Výprava, ktorej cieľom je nájsť starodávny budhistický artefakt v hodnote niekoľkých miliónov dolárov sa však nečakane skomplikuje. Čím viac zostupujú do hlbín nehostinnej džungle, tým častejšie niektorí z členov expedície miznú bez stopy. Tajuplný artefakt je možno prekliaty…

Nakrúcanie akčno-dobrodružného snímku už začalo a premiéra bude niekedy v roku 2007. Je otázne, či sa takýto film má šancu objaviť aj v kinách. Myslím, že podobné tituly vychádzajú priamo na DVD, ale človek nikdy nevie. Režíruje Shimon Dotan, ktorý má za sebou napríklad skvelých Zabijakov (Warriors), ktorých sme mali možnosť kedysi dávno sledovať v televízii VTV. Pod scenárom je podpísaný Léopold St-Pierre (Stratený svet).

Švédsky Herkules Dolph Lundgren má najlepšie roky vo svojej kariére už dávno za sebou a tento film určite nebude jeho comebackom na veľké plátno. Vo filme však figuruje aj ako producent, takže je pravdepodobné, že mu na snímku veľmi záleží. Tak mu aspoň držme palce.