Pamätáte si na vynikajúcu francúzsku kriminálku Oliviera Marchala Vojna Policajtov (36 Quai des Orfèvres) v hlavných úlohách s Danielom Auteuilom a Gérardom Depardieu? Film oslavoval po celom svete veľké úspechy a všade bol označovaný za nový piliér francúzskych kriminálok. Ako mnoho iných európskych a najmä ázijských filmov, sa aj Vojna policajtov stane produktom amerických producentov v pripravovanom remaku s jednoduchším názvom 36.

Pripomeňme si obsah filmu. Vojna policajtov rozprávala o dvoch policajtoch, Leovi a Denisovi, ktorí sa okrem pôsobenia na rôznych oddeleniach medzi sebou líšia najmä prístupom k prací. Zatiaľ, čo sa Denis usiluje predovšetkým o moc a postavenie, Leo patrí k tradičnej skupine policajtov- workoholikov, ktorí sú svojou prácou posadnutý, majú konexie na oboch stranách zákona a v záujme spravodlivosti neváhajú prekročiť akékoľvek hranice. Ich cesty sa osudovo prepoja vo chvíli, keď majú spolupracovať na prípade ozbrojených prepadnutí. Každý postupuje svojimi metódami, pričom Leo je síce úspešnejší, ale za cenu rizika, ktoré sa môže a taktiež obráti proti nemu. Denis neváha využiť každú príležitosť, aby svojho kolegu porazil a získal prisľúbené miesto šéfa polície…

A teraz to hlavné. Réžie remaku sa ujal Marc Forster (autor Plesu Príšer, Hranice Života) a v hlavných úlohách uvidíme držiteľov oscara Georga Clooneyho a legendárneho Roberta De Nira (Mafiáni, Zúriaci Býk), ktorý sa na filme podieľa aj ako producent.

Nakrúcanie sa začne koncom tohto roka v New Yorku a premiéra je naplánovaná na rok 2008. Máme sa určite na čo tešiť.