Budúci rok sa začne nakrúcať remake filmu, ktorý v detstve, či v mladosti nikto z nás určite nevynechal. Svojho času veľmi obľúbená snímka Karate Kid (spolu s dvoma pokračovaniami) sa ešte aj dnes objaví vo vysielaní jeden z televízii. Za nápadom o jej “znovunakrútenie” stojí partička producentov, v ktorej nechýba producent originálu Jerry Weintraub či herec Will Smith.

Pre Willa Smitha má tento projekt silný osobný rozmer. Hlavnú úlohu totiž stvárni jeho desať ročný syn Jaden, pre ktorého to bude vôbec prvá hlavná úloha. Doteraz získal len menšie úlohy v televíznych seriáloch a objavil sa aj vo filmoch Šťastie na dosah, v ktorom sa objavil po boku svojho otca a Deň, keď sa zastavila Zem s Keanu Reevesom, ktorý pojde do kín budúci mesiac.

Úspech snímky bude teda závisieť od hereckého umenia Jaden Smitha, ktorý toho nemá veľa za sebou (čo viac by sme však od neho v 10 rokoch mohli chcieť), ale talentovaný zrejme bude. Za vedľajšiu postavu vo filme Šťastie na dosah získlad zopár cien a nominácii. Na úlohu mladého karatistu by mal byť celkom dobre pripravený, keďže sa už niekoľko rokov venuje karate.

Premiéra snímky je naplánovaná na rok 2010.