Hollywood už dlhší čas siaha po remakoch známych starých filmov alebo sa nechá inšpirovať kinematografiou iného štátu, aby nemusel trpieť na nedostatok kvalitných scenárov. Najviac inšpirácie nachádzajú americký tvorcovia v ázijskej kinematografii (napríklad obe diely Kruhu alebo Nenávisť), alebo aj v európskej (nie veľmi vydarený remake Taxi). Niektoré remaky (napr. Texaský masaker motorovou pílou, ktorému sa pripravuje pokračovanie) sa vydaria, iné nie (napríklad už spomínaná Nenávisť). Ale aj tak je to pre amerických producentov stále výhodne (určitá istota úspechu), a tak sa poďme pozrieť na pripravované remaky.

Najviac sa remaky vo všeobecnosti robia v žánri hororov, a tak sa môžeme tešiť na viaceré zaujímavé projekty. Napríklad sa chystá remake klasického hororu z roku 1976 o trochu diabolskom chlapčekovi, Omen: Prichádza Satan. Štúdio 20th Century Fox zverilo réžiu nie príliš známemu Johnovi Moorovi a oznámilo už aj názov pripravovaného remaku, ktorý je dosť zaujímavý – Omen 666. Ďalej sa pripravuje aj remake hororu Piraňa z roku 1978. Veľa sa ešte o projekte nevie, ešte sa len píše scenár. Vlne remakov sa nevyhne ani horor Wesa Cravena z roku 1977 The Hills Have Eyes, ktorého remake sa chystá zrežírovať Francúz Alexander Aja.

Z iných žánrov (konkrétne zo žánru dráma) sa pripravuje napríklad remake filmu z roku 1956 Smäd po živote, ktorý rozpráva o živote známeho maliara Vincenta van Gogha podľa rovnomennej knihy Irvinga Stonea. Réžie by sa mal ujať Ron Howard (oscarový za Čistú dušu, momentálne natáčajúci Da Vinciho kód) a hlavnú rolu impresionistu by mal dostať Brad Pitt.

Zo žánru thriller sa tiež chystá remake, a to klasického filmu noir majstra Alfreda Hitchcocka Cudzinci vo vlaku. Remake chystá štúdio Warner Bros a režírovať sa chystá neznámy Noam Murro.

Aj v žánri animovaných filmov sa chystá remake a to nie hocijaký. Štúdio Walt Disney sa chystá prerobiť klasickú rozprávku Snehulienka a sedem trpaslíkov a to netradične. Trpaslíci sa zmenia na shaolinských mníchov a film bude plný bojových scén. Tak na toto sa už veľmi teším.

Samostatnú skupinu tvoria remaky filmov juhokórejskej kinematografie, ktorá v poslednej dobe produkuje každoročne mnoho kvalitných filmov z rôznych žánrov. Asi najvýraznejším filmom juhokórejských autorov je skvelý Oldboy, ktorý u nás nebol premietaný (ale v susednej Českej republike áno). Šance prerobiť tento film sa ujal Hollywood veľmi rýchlo a najprv sa objavovali správy, že by amerického Old boya mal režírovať vynikajúci David Fincher (Sedem alebo Klub bitkárov – inak atmosféra Oldboya sa veľmi podobá na atmosféru týchto dvoch filmov), ale nakoniec z toho zišlo. A tak štúdio zverilo réžiu vcelku neznámemu Justinovi Linovi (ktorý napríklad ide pred Oldboyom točiť Rýchlo a zbesilo 3) a tak to vyzerá, že to bude skôr film pre teenagerov a že z neho zmiznú pôvodné brutálne scény, a že to bude mať úplne inú atmosféru.

Z ďalších pripravovaných remakov juhokórejských filmov je to napríklad prerobenie romantického filmu Il Mare v hlavných úlohách s americkými hviezdami Sandra Bullock a Keanu Reeves. A chystá sa aj remake ďalšej juhokórejskej romantiky, konkrétne vydarenej My Sassy Girl.