Priatelia © 2021 HBO Priatelia © 2021 HBO

Jeden z najpopulárnejších a najúspešnejších seriálov histórie po rokoch opäť vyvolá v skalných fanúšikoch silné emócie. Veľké stretnutie všetkých predstaviteľov hlavných postáv sa dostane do sveta už budúci týždeň.

Špeciál seriálu Priatelia (v origináli Friends) prichádza po vyše 15 rokoch od uvedenia poslednej epizódy. Tá mala premiéru v máji 2004 a len v USA ju sledovalo viac ako 52 miliónov divákov. Popularita seriálu sa ukazovala na číslach sledovanosti, do sveta išlo dokopy 236 epizód. Na obrazovkách vydržali Priatelia 10 rokov, na streamingových službách žije seriál až dodnes a naberá stále nových fanúšikov. Aktuálne k nemu vlastní práva HBO, pričom donedávna to bol Netflix, ktorý napokon prehral nákladnú bitku o vysielacie práva.

V špeciálnej časti sa okrem šestice hercov Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry a David Schwimmer predstaví aj niekoľko špeciálnych hostí. Diváci sa môžu tešiť na Davida Beckhama, Justina Biebera, Kita Haringtona, Reese Witherspoon, Lady Gaga či Cindy Crawford.

Tí, ktorí očakávajú klasickú hranú epizódu budú sklamaní. Špeciál s podtitulom The One Where They Get Back Together bude bez scenára, sčasti improvizovaný, ale rozhodne iný, než pôvodné epizódy. Ostatne, napovedá o tom aj trailer, ktorý bol včera zverejnený. Upútavka sľubuje dávku emócií, ktorá by mohla splniť sen fanúšikov. O špeciáli sa hovorilo od začiatku minulého roka, všetko však prerušila pandémia koronavírusu.

Seriál Priatelia bol v čase vysielania pozitívne hodnotený nielen divákmi, ale aj kritikou. Sitkom o šestici kamarátov žijúcich v New Yorku pozbieral niekoľko Zlatých glóbusov aj cien Emmy. Jedna z postáv, Joey, sa dočkala spin-offu, ten však ani zďaleka nebol úspešný ako pôvodný seriál.

Už vás nebudeme napínať, pozrite si trailer: