V dňoch 22. – 24. júna 2007 sa v Kongresovom centre Agroinštitútu v Nitre uskutoční medzinárodný festival fantastiky Parcon 2007 / FantáziaFEST. Ide už o 25. ročník stretnutia fanúšikov fantastiky, teda sci-fi a fantasy, vo všetkých jej formách – v literatúre, filme, výtvarnom umení, komikse, či hudbe. Medzi hosťami nebudú chýbať hviezdy slovenskej a českej fantastiky – spisovatelia: Jozef Žarnay, Ján Fekete, Juraj Červenák, Ondřej Neff, Alexandra Pavelková, maliari a autori komiksov: Martina Pilcerová, Juraj Maxon, Milan Dubnický, Michal Ivan, ktorí ukážu svoju tvorbu v rámci výstavy obrazov.

Na festivale budú premietané sci-fi a fantasy filmy, počas celých troch dní sa uskutoční množstvo prednášok na rôzne témy z oblasti fantastiky, uskutočnia sa krsty nových kníh, posedenia s ich autormi, besedy a diskusie. Veľkým ťahákom pre hráčov videohier bude určite „súboj herných konzol“ PlayStation3 a XBox 360, usporiadaný pod patronátom portálu Sector.sk.

Tematicky sa festival Parcon 2007 bude okrem iného venovať histórii Slovanov a ďalších pohanských národov na našom území, ich životu, zvykom a mytológii. Práve tu sa bude prezentovať známy historik a publicista Pavel Dvořák, ale aj zástupcovia archeologického ústavu v Nitre, členovia slovanského spoločenstva Krug Peruna a ďalší publicisti a nadšenci staroslovanskej histórie. V sobotu večer sa uskutoční fantasy šou s historickým šermom, ohňovou šou a slovanskou hostinou.

Program a hostia festivalu sú postupne uverejňovaní na stránke www.parcon.sk. Fantastický program a hostia potešia všetky vekové kategórie, rodinky môžu prísť aj so svojimi deťmi – hobiti do 130 cm majú vstup zdarma.Vstupné na celé tri dni festivalu bude 300 Sk, po jeho zaplatení sa účastník pohybuje na všetkých programoch zdarma a bez obmedzení.