Televízny seriál o partii tínedžerov, ktorí neohrozene zachraňujú ľudstvo pred rôznymi nástrahami a zlosynmi, zasiahol v 90. rokoch aj naše obrazovky. Postupne sa vytratil, ale v USA sa ešte stále nakrúca a teda sa teší aj priazni mladých divákov. Keďže vkus aj chute sa za tých 21 rokov, čo je v éteri, výrazne zmenili, už to samo o sebe je obdivuhodné. Power Rangers sa zatiaľ dočkali 20 sérií v 17 tematických seriáloch (áno, trošku zvláštna štruktúra) a dvoch celovečerných filmov. O dva roky by sa mali opätovne dostať do kín a to v celku silnej produkcii.

Nový film Power Ranger, ktorý by mohol odštartovať aj televízny reboot série, si vzala pod patronát spoločnosť Lionsgate. Ako producent na snímke pracuje Roberto Orci, známy z dlhoročnej spolupráce s J. J. Ambramsom (Star Trek, Alias, Fringe). Je aj spoluautorom námetu, na ktorom pracovali aj scenáristi Ashley Miller a Zack Stentz (obaja Andromeda, Fringe). Na prvý pohľad je to zaujímavá zostava. Pokiaľ si matne na samotný seriál Power Rangers spomínam, toto by ho mohlo posunúť na výrazne lepšiu úroveň.

Na ďalšie informácie si budeme musieť počkať ale práve pred dvoma dňami Lionsgate prezradil dátum premiéry – 22. júl 2016.