V roku 1984 natočil režisér Hugh Wilson bláznivú komédiu z prostredia jednej atypickej policajnej školy, ktorá nesie známy názov Policajná akadémia.

Dej filmu, ktorý myslím všetci dôverne poznáme je pomerne jednoduchý. Starostka jedného amerického mesta sa rozhodla, že policajný zbor potrebuje novú generáciu policajtov. Pre tieto účely je otvorená Policajná akadémia, kde prijímajú všetkých bez ohľadu na rasu, vek, pohlavie, vzdelanie či fyzickú zdatnosť.

Policajna_akademia Medzi kandidátmi je napríklad mladý vtipkár Carey Mahoney, mimoriadne silný černošský záhradkár Moses Hightower, pološialený Eugene Tackleberry alebo imitátor rôznych zvukov a hlasov Larvell Jones. Kolotoč bláznivých situácií sa môže roztočiť…

V rokoch 1985 – 1994 vzniklo ďalších šesť pokračovaní. Niektoré boli viac úspešné, iné menej. Tieto filmy režírovali rôzni režiséri a aj herecké obsadenie sa neskôr zmenilo. Napríklad postava Careyho Mahoneyho sa objavila len v prvých štyroch z celkových siedmych filmov.

Mahoney sa však vráti! Režisér prvého filmu Hugh Wilson totiž pripravuje novú Policajnú Akadémiu (Police Academy), ktorá by mala mať premiéru už na budúci rok. O samotnom deji sa zatiaľ nič konkrétne nevie, ale obsadenie je už známe.

V hlavných úlohách uvidíme starých známych. Steve Guttenberg ako Mahoney, Bubba Smith ako Hightower, Michael Winslow ako Jones, G.W. Bailey ako podrazácky kapitán Harris, Lance Kinsey v úlohe jeho prihlúpleho pomocníka Proctora a George Gaynes ako dobrácky komandant Eric Lassard.

K týmto hercom sa však už bohužiaľ nepripojí David Graf alias populárny Tackleberry, ktorý zomrel v roku 2001 na srdcový infarkt.