Phillip Kaufman, režisér klasík ako napríklad Neznesiteľná Ľahkosť Bytia alebo hereckého koncertu Quills: Perom markíza de Sade sa čoskoro pustí do biografických snímok jedných z dvoch najvýznamnejších predstaviteľov kultúry minulého storočia.

V prvom z nich nás zoznamy so spisovateľom Ernestom Hemingwayom, a to v zatiaľ nepomenovanom projekte, v ktorom hlavnú úlohu stelesní James Gandolfini (známy predovšetkým vďaka seriálu Sopranovci). Film sa sústredí na jeho vzťah k vojnovej spravodajkyni Marthy Gellhornovej, ktorú vo filme stvárni Robin Wright Penn (Forrest Gump a čoskoro ju uvidíte v novom filme Anthony Minghelly- Breaking and Entering) a na jeho inšpirácie pre jeden z jeho najvýznamnejších románov „Komu zvonia do hrobu?“.

V druhom filme si posvieti na legendárneho režiséra Nicholasa Raya, ktorý do kinematografie vstúpil ako režisér úžasného Rebela bez príčiny. Film s názvom Interrupted, ktorý vychádza z Rayovych memoárov, sa sústredí na posledne roky života tohto tvorcu, ktoré boli známe jeho pletkami s alkoholom a drogami.

Oba filmy zrejme uvidíme až v roku 2007.