Keira KnightleyPopri nakrúcaní trojky Pirátov z Karibiku (s podtitulom At World’s End) si Keira Knightley stihla odbiehať na nakrúcanie pôsobivo vyzerajúcej drámy s názvom Atonement.

Film sa sústredí na leto roku 1935. 13 ročná Briony sleduje flirtovanie medzi synom ich sluhu, Robbiem, a jej staršou sestrou Ceciliou (Keira Knightley), ktoré si ako dieťa zle vysvetlí. Toto nedorozumenie však vedie k strašnému zločinu, ktorého následky sa potiahnú počas celej druhej svetovej vojny.

Vo filme Joa Wrighta (naposledy s Keirou predstavili romancu Pýcha a Predsudok) uvidíme ešte Romolu Garai (Hriešny Tanec 2) a držiteľku oscara Vanessu Redgrave, ktoré stvárnia ďalšie dve generácie malej Briony. Popri nich sa ako Robbie predstavý James McAvoy (ktorého si pamätáte ako Fauna z Letopisov Narnie) a ako mama oboch sestier sa predstaví na oscara nominovaná Brenda Blethyn (taktiež účinkovala v Pýche a Predsudku).

Autorom scenára je Christopher Hampton, ktorý má na konte filmy ako Tichý Američan, Mary Reilly alebo Prekliata Argentína. Atonement by sa mohol do naších kín dostať koncom roka.