News of the World © 2020 Universal Pictures News of the World © 2020 Universal Pictures

Na prelome rokov sa má do kín dostaviť novinka, od ktorej si môže divák sľubovať veľké dobrodružstvo. Pôjde o prvý western, v ktorom si zahrá Tom Hanks.

Dej filmu News of the World je zasadený do čias občianskej vojny v USA. Hlavný hrdina, kapitán Jefferson Kyle Kidd, stvárnený Tomom Hanksom putuje po krajine, prináša ľuďom informácie zo sveta a rozpráva im príbehy. Pri svojom putovaní objaví opustené dievča (v podaní Heleny Zengel), ktoré sa neskôr snaží dostať späť domov. Ako štvorročnú ju totiž uniesli z kmeňa, v ktorom žila. Malá Johanna nevie po anglicky, nachádza si však cestu k svojmu záchrancovi, s ktorým ju spája aj útek pred ľuďmi, ktorí ju chcú odkúpiť.

Príbeh má svoju predlohu v knihe od spisovateľky Paulette Jiles. Do podoby scenára ju prerobil Luke Davis. Zaujímavé je meno režiséra. Paul Greengrass spolupracoval s Tomom Hanksom už aj na oceňovanom filme Kapitán Phillips z roku 2013. Režíroval aj sériu akčných filmov o Jasonovi Bourneovi.

Film News of the World má ísť do kín v USA koncom decembra. Či je však tento dátum reálny, je kvôli globálnej pandémii otázne. V našich kinách má mať premiéru 28. januára budúceho roka.