Noc v kinePre veľký záujem sme sa rozhodli pripraviť podujate NOCvKINE opätovne ešte tento rok. Začíname už 3. decembra o 18:00 v trnavskom kine Hviezda. Tešiť sa môžete na päť výborných filmov európskej, americkej a dokonca aj novozélandskej produkcie.

Filmovú noc otvorí koprodukčná snímka Šťastné a veselé, ktorá prináša netradičný skutočný príbeh priamo z fronty I. Svetovej vojny. Po ôsmej hodine sa dočkajú aj naše bránice pri vynikajúcej britskej komédii – Jednotka príliš rýchleho nasadenia s nezabudnuteľným Simonom Peggom v hlavnej úlohe. Ako tretí film prinášame opäť drámu, tentoraz už takmer klasické Hodiny.

Po polnoci si na Vás počkajú dve komédie. Najprv to bude dobrodružná Jay a mlčanlivý Bob vracajú úder, ktorá je nepriamym pokračovaním filmu Mladý muži za pultom (Clerks), ktorý otváral úplne prvú NOCvKINE ešte v univerzitnom kine OKO. Posledným filmom je komediálne ladený horor Čierne ovce z Nového Zélandu. Často rozpačito prijímaný, veríme však, že nočnou projekciou získa tú správnu atmosféru.

Prestávky medzi filmami sú do 20 minút. Občerstvenie je zabezpečené až do ranných hodín v priestoroch kina. Mohli by sme povedať, že NOCvKINE prináša päť filmov za cenu jedného, ale vstupné je v podstate nižšie ako býva mnoho krát vstupenka na bežnú projekciu. Výjde Vás to na 60 Sk / 1, 99 €.

Program:

18:00
Šťastné a veselé (Joyeux Noël)
vojnová dráma
r. Christian Carion (Fr., Nem., VB, Bel.)
2005, 115 min.

Tento film je inšpirovaný skutočným príbehom, ktorý sa odohral v zákopoch I. svetovej vojny na Štedrý večer roku 1914. Keď v lete 1914 začala vojna, prekvapila a pohltila milióny mužov. Prišli Vianoce, sneh a množstvo balíčkov od rodín a armády. Ale prekvapenie nečakalo vo vnútri darečekov, ktoré ležali vo francúzskych, škótskych a nemeckých zákopoch. Tú noc jedna významná udalosť zmenila osudy štyroch postáv: škótskeho kňaza, francúzského lajtnanta, výnimočného nemeckého tenora a tej, ktorú miloval, nádhernej dánskej sopranistky. Behom tohto Štedrého večera sa nemysliteľné stalo skutočnosťou: vojaci vyšli zo svojicj zákopov, svoje pušky nechali za sebou a podali si ruky so svojimi nepriateľmi.

StastneAVesele StastneAVesele

20:15
Jednotka príliš rýchleho nasadenia (Hot Fuzz)
akčná komédia
r. Edgar Wright (Veľká Británia)
2007, 121 min.

Zabudnite na všetky komédie z policajného prostredia, ktoré ste dosiaľ videli. Jednotka príliš rýchleho nasadenia sa od nich líši asi tak, ako sa rozkošná zombie komédia Súmrak mŕtvych líši od svojich žánrových konkurentov. Na svedomí ju majú tí istí tvorcovia, ktorí ju vybavili neodolateľne suchým anglickým humorom, svojráznymi postavičkami a nečakane originálnou zápletkou. Nicholas Angel (Simon Pegg) je najlepší seržant, ktorý kedy slúžil v radoch londýnskej polície. Napríklad počet zatknutí, ktoré osobne uskutočnil, o 400 % prekračuje štatistický priemer. Je jednoducho taký dobrý, že to na zvyšok tímu vrhá zlé svetlo. Preto ho nadriadení prevelia do miesta, kde svojím talentom nebude svojich kolegov strápňovať – do ospalého mestečka Sandford, ktorého štatistiky zločinnosti sa rovnajú nule a ktorého najnapínavejšou udalosťou je každoročná záhradná slávnosť. Pred totálnou frustráciou ho zachráni až séria zvláštnych „nešťastných náhod“, ktoré naznačujú, že pod idylickou pokrievkou Sandfordu by mohol bublať poriadne ostrý guláš.

Hot_Fuzz Hot_Fuzz

22:35
Hodiny (The Hours)
dráma
r. Stephen Daldry (USA)
2002, 114 min.

Jeden deň a v ňom osudná chvíľa v živote troch žien, z ktorých každá žije v inej dobe. Napriek tomu sú ich osudy navzájom prekvapivo prepojené. Života a dielo Virginie Woolfovej (Nicole Kidman) ovplyvňuje príbeh dvoch ďalších žien, žijúcich v dvoch ďalších obdobiach – v Kalifornii 50.rokov a v súčasnom New Yorku. Richmond, Anglicko 1923. Spisovateľka Virginia Woolfová píše v azyle svojho vidieckeho domu jedno zo svojích vrcholných, nejintimnejších a vnútorne nejkomplikovanejších diel Pani Dallowayová. V Los Angeles si touto knihou presvetľuje depresiu denného stereotypu tehotná žena v domácnosti Laura Brownová, pripravujúca narodeninovú oslavu pre svojho manžela. Taktiež moderná pani Dallowayová – Clarissa Vaughnová, emancipovaná nakladateľka z New Yorku – chystá oslavu pre muže, ktorého miluje: pre básníka Richarda umierajúceho na AIDS.

Hodiny Hodiny

00:45
Jay a mlčanlivý Bob vracajú úder (Jay and Silent Bob Strike Back)
dobrodružná komédia
r. Kevin Smith (USA)
2001, 104 min.

Keď sa Jay a Mlčanlivý Bob dozvedia, že Hollywood plánuje podľa nich nakrútiť film, zaslintajú nad vidinou tučného šeku. Keď sa však dozvedia, že žiadne tantiémy im vo vrecku cinkať nebudú, rozhodnú sa film za každú cenu sabotovať. Bláznivé duo sa teda vyberie do Hollywoodu. Cestou natrafia na atraktívne zlodejky diamantov , zachraňujú orangutana a všetkých ich prenasleduje nie veľmi šikovný šerif. Celé ich dobrodružstvo vrcholí zdemolovaním kulís hollywoodskeho štúdia. Buď budete tých dvoch milovať nebo nenávidieť. Na čo oni ale aj tak z vysoka kašlú.

NOCvKINE NOCvKINE

02:45
Čierne ovce (Black Sheep)
komediálny horor
r. Jonathan King (Nový Zéland)
2006, 87 min.

Nathan sa po rokoch vracia na rodnú farmu, aby mohol odpredať svoj podiel rodinného majetku svojmu bratovi Angusovi. Netuší však, že Angus robil za jeho chrbtom genetické pokusy s ovcami, ktoré následne zmutovali do krvilačných beštií. Nathana preto čaká peklo na Zemi…!

NOCvKINE NOCvKINE