Najbližšiu stredu sa uskutoční v kine Hviezda ôsme vydanie obľúbeného podujatia NOCvKINE. Premietanie sa začne o 18:00 a vidieť budete môcť päť výborných filmov americkej, ale aj európskej produkcie. Vstupné na celú noc len 4 Eurá. Občerstvenie vo forme bufetu je zabezpečené v priestoroch kina.

NOCvKINE vám prináša OZ Publikum.sk, vydavateľ filmového magazínu CinemaView.sk s podporou mediálnych partnerov Trnava-live.sk a mesta Trnava. Reklamným partnerom podujatia je DVD obchod Niagara.sk, s ktorým sme pripravili aj súťaž.

Čerstvé informácie o Noci v kine, aktuálnej sútaži a iných filmových podujatiach v Trnave nájdete vždy na: http://www.facebook.com/NOCvKINE

Event na FB:
http://www.facebook.com/events/283963178352909/

Program:

18:00
SPIEVANIE V DAŽDI
muzikál, komédia
r. Stanley Donen, Gene Kelly
USA, 1952, 103 min

Don Lockwood a Lina Lamontová sú hviezdny hollywoodsky pár. Roku 1927 sa však ich kariéra ocitne na vážkach, pretože svet objavil nový vynález – zvukový film. Ten obracia naruby celý filmový priemysel a ten, kto sa mu nedokáže prispôsobiť, má proste smolu. Najlepší muzikál všetkých dôb úspešne paroduje zmätky v súdobom filmovom priemysle.

19:50
ZVIERACIA KAZAJKA
mysteriózny thriller
r. John Maybury
USA/Nemecko, 2005, 103 min

Hlavný hrdina Jack Stars, veterán z vojny v Perzskom zálive, je neprávom obvinený z vraždy. Sled udalostí ho uvrhne do opatery psychiatrov.

Pod vplyvom experimentálnych liekov a modernej psychiatrie uverí, že môže cestovať v priestore a čase. Na jednej z takýchto výprav do budúcnosti odhalí svoju nadchádzajúcu smrť. Dokáže zachrániť seba a tých, ktorých miluje?

21:45
ZLOMENÉ KVETY
komediálna dráma
r. Jim Jarmusch
USA/Francúzsko, 2005, 106 min

Minimalistický skvost z dieľne klasika nezávislého filmu J. Jarmucha, tentokrát v štýle hĺbavej road movie…

Don Johnston je zatrpknutý starý mládenec. Vyzerá, akoby vo svojom pohodlnom kresle pred televíziou sedel už dobrých 40 rokov. Život je akýmsi vzdialeným pojmom, o ktorom kedysi niečo započul a možno sa i niečo takého na okamžik okolo neho mihlo. Udalosti sa dejú mimo neho a ženy jedna za druhou prechádzajú jeho domom i dušou ako programy televíznymi stanicami. Po odchode poslednej lásky ale dostane ružový list, v ktorom mu jedna z dávnych žien oznamuje, že s ním má 19- ročného syna, ktorý sa možno práve vydal hľadať svojho otca… Za pomoci akčného priateľa Winstona sa Don púšťa na cestu konfrontácie s minulosťou.

23:40
CENTURION
akčná dobrodružná dráma
r. Niel Marshall
Veľká Británia/Francúzsko, 2010, 97 min

Rok 117 nášho letopočtu. Rímske impérium sa rozprestiera od Egypta k Španielsku, na východe siaha až k Čiernemu moru. Len v severnej Británii sa nedarí dobyť územie obývané divokým a krutým kmeňom Piktov, bojujúcich proti organizovaným rímskym jednotkám partizánskymi metódami. Quintus (Michael Fassbender), ktorý ako jediný prežil piktský útok na rímsku pevnosť, tiahne spolu s legendárnou deviatou légiu pod vedením generála Virila (Dominic West) na sever, aby splnili jasne znejúci rozkaz – odprevadiť Piktov zo sveta a zničiť ich vodcu Gorlacona.

01:30TRI POHREBY MELQUIADESA ESTRADA
r. Tommy Lee Jones
USA/Francúzsko, 2005, 121 min

Celovečerný debut oscarového herca Tommy Lee Jonesa Tri Pohreby bol čiernym koňom festivalu v Cannes. Film nakoniec získal dve veľké ocenenia – za mužský herecký výkon a za scenár. Ten pre film napísal Guillermo Arriaga, dvorný scenárista Alejandra Gonzáleza Iñárritu. Jeho scenáre k filmom 21 gramov i Amores Perror sa vyznačujú časovými skokmi a rovnaký postup zvolil Arriaga i v Troch pohreboch.

Dráma sa odohráva v Texase na hranici medzi USA a Meximom. Miestny rančer Pete Perlina (T. L. Jones) na svojom ranči zamestnáva istého Estradu (J. C. Cedillo). Jedného dňa Estrada nepríde do práce a jeho telo sa nájde v pustatine, pochované v plytkom hrobe. Miestny šerif nemá Mexičanov v láske, a tak Estradu pochová v hrobe pre chudobných bez toho, aby čokoľvek vyšetroval. Rančer Pete si ale osedlá spravodlivosť a vinníka nájde…

title="posterNVK"