Otec všetkých psychologických, čí partnerských drám 50tych a 60tych sa vracia. Autor divadelných (neskôr aj filmových) skvostov Električka zvaná túžba, či Rímska jar pani Stonovej zažije hviezdny comeback na veľké plátno, v adaptácii jedného z jeho scenárov s názvom The Loss of a Teardrop Diamond.

Bryce Dallas HowardFilm hovorí o študentke Fisher, ktorá sa po návrate zo zahraničných štúdií zamiluje do výbušného Jimmyho, syna alkoholika a šialenej matky, ktorá pracuje na plantáži Fisherinej rodiny. Snaží sa ho obchádzať ako ctiteľka vyššej triedy, aby uspokojila svoju staropanenskú tetu, ktorá ma v rukách rodinne dedičstvo. Keď však stratí diamant, ich úzke priateľstvo sa zmení na krutú rivalitu.

Podobne ako mnohé Williamsove adaptácie aj v tejto bude figurovať superhviezdne obsadenie. Mladú Fisher, po tom čo rolu odmietla Lindsay Lohan, stvárni Bryce Dallas Howard (Dáma vo vode), ktorú môžete vidieť na fotografii. Jimmyho si strihne Chris Evans (Sunshine), otca-alkoholika na Oscara nominovaný David Strathairn (Dobrú noc a veľa šťastia), ako staropanenskú tetu uvidíme taktiež na Oscara nominovanú Ann-Margaret a ako Fisherinu matku uvidíme držiteľku Oscara Ellen Burstyn (Fontána, Requiem za sen).

Filmu sa ujala debutujúca režisérka a herečka Jodie Markell, pred ktorou veru neleží ľahká úloha.

Ako zaujímavosť povedzme len, že adaptácie Williamsovych hier dali svetu Marlona Branda (jeho Stanley z Električky do stanice túžba je považovaný za jeden z najlepších hereckých výkonov vôbec), druhý Oscar pre Vivien Leigh (známa ako Scarlett z filmu Odviate vetrom), či prvú významnejšiu rolu Elizabeth Taylor (Mačka na rozpálenej plechovej streche).

Či bude mať podobný úspech aj tento film, uvidíme budúci rok.