Eddie MurphyKariéra Eddieho Murphyho sa za posledných 10 rokov nedá nazvať inak ako nezávideniahodná. Rodinné komédie ako napríklad Zamilovaný profesor, Doktor Dolittle alebo Kúzelná škôlka síce zaznamenali komerčný úspech, no kritici si na nich poriadne „pochutnali“. Na strane druhej, akčné komédie ako Showtime, Som agent či Pluto Nash už ani divákom príliš neimponovali (ani moc nepobavili.

Priemerné alebo dokonca podpriemerné snímky sa stali hercovou hlavnou charakteristikou a jeho niekdajší fanúšikovia len s nostalgickou slzou v očiach spomínajú na filmy ako 48 hodín, Výmena, Cesta do Ameriky alebo Policajt z Beverly Hills. Práve vďaka poslednému z menovaných získal najväčšiu slávu. Snímok sa neskôr dočkal dokonca dvoch pokračovaní, nemenej úspešných.

Poďme však k podstate celej tejto novinky. Murphy sa nechal počuť, že by rád natočil ďalší diel (v podarí štvrtý) Policajta z Beverly Hills a so svojimi úmyslami oboznámil aj štúdio Paramount Pictures, ktoré vlastní práva na jeho sfilmovanie.

V tomto období už prebieha intenzívne hľadanie vhodného scenáristu, takže je vysoko pravdepodobné, že sa svojrázny policajt Axel Foley za nejaký čas opäť vráti na plátna kín. To je tá dobrá správa. Tou horšou je fakt, že sa už nevráti producent Jerry Bruckheimer, ktorý má na svedomí prvé dva filmy. Namiesto neho sa hovorí o Lorenzovi Di Bonaventurovi (Constantine, Doom, Derailed).