Monster Hunter © 2020 Sony Pictures Monster Hunter © 2020 Sony Pictures

Fanúšikom sci-fi a videohier asi netreba zvlášť predstavovať hernú sériu Monster Hunter. Dlhšie pripravovaná filmová adaptácia najprv viackrát posunula dátum premiéry, teraz však divákom aspoň posúva nádej v podobe pársekundovej upútavky.

V nej sa hlavná hrdinka v podaní Milly Jovovich púšťa do boja s monštrom na ktoré sú pozemské zbrane zväčša prikrátke. Napriek tomu sa pokúsi v nerovnom boji použiť rotačný guľomet a zopár vojakov, ktorým velí.

Okrem toho, že bude sčasti ukojený hlad fanúšikov, mnohí ostanú zaskočení. Záver videa totiž sľubuje, že film sa dostane do kín ešte počas tejto zimy. Pôvodný plán o premiére počas septembra bol posunutý na budúci rok, konkrétne na záver apríla. V rovnakom čase mala snímka odštartovať svoju púť aj po slovenských a českých kinách. 

Dnes sa však zdá, že sa Monster Huntera dočkáme ešte skôr. Ak to, samozrejme, okolnosti nezmenia. Režisér Paul W. S. Anderson sa pritom v júli nechal počuť, že film je hotový a premiéru môže mať prakticky hocikedy. Či je zima tohto roka dobrým termínom, zostáva nateraz nezodpovedanou otázkou. Niektoré očakávané snímky už stihli presunúť dátumy premiér, od iných sa to očakáva v blízkom čase.

Monster Hunter rozpráva príbeh vojenskej jednotky, ktorá uviazne v púštnej búrke. Tá ju zavlečie do iného, poriadne nehostihnného sveta s mnohými príšerami, zväčša imúnnymi voči zbraniam z našej planéty. Veľká časť filmu sa práve kvôli prostrediu točila v Afrike. Režisér totiž nebol nadšený predstavou točenia scén pred zeleným plátnom. Ako bude vyzerať výsledok, na to si budeme musieť počkať minimálne do decembra.