Nepatrím medzi fanúšikov filmových adaptácií komiksov od Marvelu, ale zatiaľ posledný ohlásený a potvrdený projekt z Marvel Cinematic Universe vzbudil môj záujem. Ant-Man totiž vzniká v britsko-americkej produkcii pod vedením režiséra Edgara Wrigtha (Shaun of the Dead, Scott Pilgrim, The World´s End). A aby toho nebolo málo, jednu z hlavných postáv stvárni Michael Douglas.

V komiksoch boli Ant-Mani, mravčí muži hneď dvaja. Pôvodným bol Dr. Hank Pym, ktorý vynájde technológiu umožňujúcu zmenšovanie a ako superhrdina bojuje proti zločinu. Neskôr sa na scéne objaví Scott Lang, ktorý mu vynález ukradne a chce sa vďaka nemu obohatiť. Spoločný nepriateľ ich však donúti spolupracovať a Lang sa tak neskôr stáva novým Ant-Manom. A práve na tento príbeh sa zamerali Edgar Wright so spoluscenáristom Joeom Cornishom.

Douglas dostal rolu Hanka Pyma a mladšieho Scotta Langa stvárni Paul Rudd, ktorého ste mohli vidieť vo vedľajších úlohách mnohých filmov, ale najznámejší je zo seriálu Priatelia.

Edgar Wright pracuje na tomto projekte už od roku 2005. Veľa času venoval výskumu, stretával sa s autormi komiksov Ant-Man a napísal niekoľko verzií scenára. V roku 2012 dostal film definitívnu zelenú od Marvel Studios. Scenár však musel byť opäť prepracovaný, aby Ant-Man zapadal do marveláckeho filmového univerza, keďže bol vyvíjaný dlhšie ako prvý Iron Man, ktorým to všetko (Avengeri) začalo.

Dlhodobá príprava, britská koprodukcia a osoby Edgara Wrighta a Michaela Douglasa sú prísľubom toho, že Ant-Man bude iný ako ostatné filmy od Marvelu. Nakrúcanie začne v priebehu najbližších mesiacov a do kín sa snímka dostane 17. júla 2015.