J.J.Abrams, producent seriálových hitov ako Alias alebo Lost a režisér pripravovaného filmu Mission Impossible III, bude producentom a režiérom nadchádzajúceho Star Trek filmu.

Tieto informácie uverejnil portál Daily Variety a zdroje z Paramount Pictures. Zatial ešte nie je známe ako sa bude 11. film volať. Napriek všetkým týmto informáciam Paramount nevydal žiadne oficiálne prehlásenie o pripravovanom projekte, ale všetko je na najlepšej ceste. Do kín by sa mohol dostať okolo roku 2008. Abrams sa podiela na scenári spolu s Alexom Kurtzmanom a Robertom Orcim. Dej filmu by mal byt zasadení do ranného obdobia Kirka a pána Spocka, ich prvého stretnutia na Akedémii Hviezdnej flotily.

Pôvodný scenár k jedenáske mal písať Eric Jendresen a Rick Berman. Príbeh sa mal odohrávať v období založenia Federácie. Taktiež sa uvažovalo o filmovej trilógii, ktorej dej by sa odohrával pred kapitánom Kirkom. Centrálnou postavou mal byť jeho predchodca, kapitán Tiberius Chase. Tie projekty sa však už ďalej nevyvíjajú.

Článok pôvodne publikovaný na Scifi-Guide.net