Lady Gaga v slávnom kostýme z falošného mäsa počas turné Born This Way © Wikipedia.org Lady Gaga v slávnom kostýme z falošného mäsa počas turné Born This Way © Wikipedia.org

Posledné roky sa na televíznych obrazovkách či filmových plátnach viac a viac objavuje koncept true crime filmov a dokumentov. Vyzerá to tak, že tento obsah má u divákov aj značný úspech. Z tohto dôvodu sa zrejme aj Ridley Scott rozhodol dať dokopy s Lady Gagou, ktorá stvárni jednu z najväčších módnych ikon, Patriziu Reggiani, ktorá zabila svojho ex-manžela Maurizia Gucciho.

Režisér Ridley Scott spolu so scenáristom Robertom Bentivegnom zakladajú príbeh na knihe od Sary Fordon s názvom The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed. Kniha rozpráva príbeh o dvanásťročnom manželstve Reggiani a Gucciho. Gucci v roku 1985 opúšťa Regianni kvôli mladšej žene a v roku 1995 v Taliansku je Reggiani obvinená z jeho vraždy a následne odsúdená na osemnásť rokov. Skončenia trestu sa dočkala v roku 2016. Regianni bola dlhé roky považovaná za súčasť talianskej smotánky.

Lady Gaga možno nie je jej presnou replikou. Preslávila sa hlavne v hudobnom priemysle a najnovšie aj ako herečka nominovaná na Oscara vďaka filmu Zrodila sa Hviezda. Avšak jej schopnosť vyčnievať z davu a vplyv na súčasný americký hviezdny systém je ekvivalentom Reggianinej prítomnosti v talianskom módnom priemysle.

Okrem filmu Zrodila sa hviezda sme mohli Lady Gagu vidieť aj v známom seriáli American Horror Story v dvoch sériách – Hotel a Roanoke. Postava v piatej sérii Hotel je trochu podobná roli, ktorú si zahrá v najnovšom filme od Ridleyho Scotta. Ide o postavu ex-manželky a vrahyne krutého majiteľa hotelu.

K tomuto nadchádzajúcemu filmu existuje ešte jedna televízna paralela a tou je true crime dokument American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace, ktorý je takisto adaptáciou knihy a je podobná The House of Gucci. Obidva sa totiž zaoberajú vraždami slávnych módnych návrhárov a zhodou okolností sa tieto vraždy odohrali v dvojročnom časovom rozhraní.

Napriek úspechu tejto minisérie by chcel Ridley Scott nakrútiť svoj nápad v podobe filmu. Namiesto prerozprávania príbehu o dome Gucciho, Scott sa chce sústrediť skôr na štúdiu charakteru a kriminálnej mysle Patrizie Reggiani.

Producentom filmu bude okrem samotného Ridleyho Scotta aj jeho manželka Giannina Scott prostredníctvom ich spoločnosti Scott Free Productions. Giannina Scott je okrem producentky aj herečkou známkou ako manželka Maximusa (Russel Crowe) vo filme Gladiátor. S Ridleym robili v minulosti na niekoľkých projektoch ako napríklad Diagnóza: Šampión s Willom Smithom, či Mark Felt: Muž, ktorý zradil s Liamom Neesonom.