Putovná prehliadka krátkych filmov Kraťasy, ktorá obieha Slovensko už od leta, bude mať svoju poslednú zastávku 3. decembra v Košiciach. Dvojhodinový program zložený z najlepších krátkych filmov od tvorcov z krajín Strednej Európy doposiaľ videlo viac ako 800 divákov v 11 slovenských mestách.

Do programu boli zaraďované tie snímky, ktoré získali ocenenia na medzinárodných festivaloch študentských filmov na Slovensku a v Českej republike. Väčšine z nich sa však darilo aj na podobných súťažiach po celej Európe. Zo slovenskej tvorby boli do výberu zaradené Arsy-Versy Mira Rema a Viliam Veroniky Obertovej. Zo zahraničných si získal veľkú priazeň divákov český dokument 59/184/84 študenta FAMU Lukáša Kokeša.

Ešte pred Košicami sa Kraťasy zastavia 15. novembra v Lučenci a 23. novembra v Trenčíne. Putovnú prehliadku pripravili OZ Publikum.sk, filmový magazín CinemaView.sk s podporou nákupného portálu Gorila.sk a mnohých partnerov v jednotlivých mestách. Len vďaka nim sa takmer v každom meste mohla prehliadka konať bez vyberania vstupného.

Kraťasy ešte uvidíte:

15. novembra v kine Apollo Lučenec od 18:00
23. novembra v klube Lúč Trenčín od 19:00
03. decembra v Čajovni Amana Košice (Alžbetina ulica 55 – vo dvore) od 19:00

Nájdete nás aj na facebooku:

http://www.facebook.com/Kratasy