O tomto projekte sa hovorilo už pred niekoľkými rokmi. Keanu Reeves sa ho neúspešne snažil dostať do priazne filmových štúdii. Aj keď to viackrát vyzeralo sľubne, rozbehnúť produkciu sa mu podarilo až teraz. Sci-fi snímka Passengers vzniká v nezávislej produkcii a podieľať sa na nej bude viacero menších spoločností. Významný úspech sa tvorcom podaril nedávno na filmovom trhu v Cannes. Pre americký trh film kúpila spoločnosť The Weinstein Co., ktorá sa zameriava na kvalitnú nezávislú tvorbu.

Keanu Reeves tu stvárni samozrejme hlavnú postavu. Po 30 rokoch spánku sa jeho hrdina prebúdza na palube obrovskej lode, ktorá preváža tisíce kolonistov na vzdialenú planétu. Zrejme došlo k poruche, keďže sa mal prebrať spolu s ostatnými až v cieli po 120 rokoch cesty. Predstava osamelého života ho neteší, a tak prebudí zo spánku ženu, bývalú reportérku (Reese Witherspoon). Spolu budú pátrať po dôvodoch jeho prebudenia a čeliť i ďalším problémom na lodi. Priestor dostane aj romantická zápletka.

Scenár napísal Jon Spaihts, ktorý si vyslúžil pozornosť prvou verziou scenára k filmu Prometheus. Tá vraj narozdiel od toho, čo sme mohli vidieť v kine, dávala väčší zmysel a bola skutočne prequelom Votrelca. Zaujímavá je voľba režiséra. Svoju prvú šancu na celovečerný kinofilm dostal Ír Brian Kirk, skúsený televízny režisér. Pracoval na seriáloch Tudorovci, Luther, Boardwalk Empire či Game of Thrones.

Nakrúcanie by mohlo začať už čoskoro, zatiaľ však nie sú k dispozícii žiadne ďalšie podrobnosti.