Režisér a producent John McTiernan, ktorý dal svetu Predátora a Smrtonosnú Pascu, a ktorý býva právom označovaný za Pána akčného filmu, sa po štyroch rokoch konečné vracia k filmovaniu.

Prvý z pripravovaných filmov je akčný Deadly Exchange z pera Iana Rabina a Ronalda Shusetta (Votrelec). Film hovorí o teroristovi, chystajúceho sa pomstiť smrť svojho otca, ktorý podľahol guľkám od FBI. Obsadenie je zatiaľ neznáme, a keďže film sa stretáva s menšou produkčnou krízou, jeho premiéra bude pravdepodobne posunutá na budúci rok.

McTiernanov druhy pripravovaný snímok nesie názov Run. V ňom sa pozrieme na príbeh policajta, ktorý pri vyšetrovaní vraždy odhalí rozsiahlu spreneveru. Po celý zbytok filmu teda strávi utekaním pred najatými vrahmi, a že bude utekať sakramentsky štýlovo. Scenár filmu totiž obsahuje vyše sto strán automobilových naháňačiek. V hlavnej úlohe uvidíme novozélandského herca Karla Urbana, známeho z trilógie Pán Prsteňov.

Film s rozpočtom 30 miliónov dolárov (trochu málo na film s podobným námetom) sa začne nakrúcať tento august. Dátum premiéry zatiaľ neohlásený.