Jan Žižka © 2022 Magic Box Jan Žižka © 2022 Magic Box

Začiatkom septembra v Česku a v priebehu októbra aj na Slovensku. Veľkofilm Jan Žižka bude mať premiéru už túto jeseň. Príbeh jednej z najväčších osobností histórie našich západných susedov má v hereckom obsadení známe hollywoodske aj české mená.

Príbeh prenesie diváka do roku 1402. Nestabilná politická situácia po smrtia Karla IV. vedie (nielen) k politickým bojom. Na vzostupe je kazateľ Jan Hus, ale najmä Jindřich z Rožmberka, ktorý sa snaží uchmatnúť si pre seba čo najviac majetku a územia. Jan Žižka sa tomu však nemieni len prizerať, a tak sa pustí do boja s mocným nepriateľom.

Režisér Peter Jákl sa inšpiroval skutočným príbehom a hollywoodskymi veľkofilmami. Nakrúcanie prebiehalo ešte v druhej polovici roka 2018, premiéry sa film dočká štyri roky od prvej klapky – oficiálne 8. septembra tohto roka.

Zo známych hollywoodskych mien sa vo filme objavia Ben Foster, Michael Caine, Matthew Goode, Sophie Lowe az českých napríklad Karel Roden, Ondřej Vetchý, Marek Vašut či viacero vrcholových športovcov.

Viac o chystanej snímke prezradí trailer.