To je správa! Dvaja najväčší ázijskí experti na kung-fu filmy, Jackie Chan a Jet Li sa dohodli, že spolu natočia nejaký spoločný. „Scenár ešte nie je hotový, ale ide už takmer o istú vec.“ nechal sa počuť Chan a pokračuje: „Všetky prekážky boli odstránené. Jediným problémom je scenár.

Potrebujem taký, s ktorým budeme obaja spokojní. Ak pôjde všetko podľa plánu, natáčanie začne v marci alebo v apríli v Shanghai.“ Jackie prezradil aj to, že pôjde (ako inak) o akčne orientovaný príbeh. „Bude to natočené viac v americkom štýle a prispôsobené skôr zahraničnému divákovi, ako čínskemu.“

/ /

Medzi Jackiem a Jetom je takmer 10 ročný vekový rozdiel, ale obaja majú niečo spoločné. To, čo predvádzajú vo svojich filmoch, dokážu robiť aj v skutočnosti. Zatiaľ však, čo sa Chan prezentuje pred divákmi takmer vždy v komediálnej úlohe, Jet si vyberá temnejšie postavy. Škoda, že Jackie Chan neprezradil, či bude v tomto pripravovanom filme Jetov protihráč alebo partner.

Myslím, že by bolo ideálne, aby zápornú postavu radšej stvárnil Li, ale viem si tam predstaviť aj Chana. Bolo by to síce asi trochu smiešne, ale aspoň by Chan dokázal, že vie zahrať aj niečo iné, ako čisto komediálne postavy. Naproti tomu Jet Li má so záporákmi už nejaké skúsenosti (Smrtonosná zbraň 4, Jediný).

Mimochodom, Jet si aj vo svojom najnovšom filme Rogue (2007), ktorý je už v postprodukcii, zahral hlavného zloducha, po ktorom pátra agent FBI, v podaní Jasona Stathama.