Pretože sa Peterovi Jacksonovi zapáčila rola producenta, réžiu Halo odmietol a začal hľadať niekoho vhodnejšieho. Akokoľvek svoje rožky vystrkoval Uwe Boll, ktorý chcel filmovú verziu hry pokaziť, Jackson nie je hlupák a réžiu mu samozrejme nezveril. Potom sa nejaký čas hovorilo o Guillermovi del Torovi, ale ten teraz pripravuje Hellboy 2 a na nič iné mu čas nezostáva. A tak Peter Jackson siahol po osobe, ktorá síce ešte nenatočila žiadny celovečerný film, ale v špeciálnych efektoch sa vyžíva. Neill Blomkamp.

Neill Blomkamp nakrútil niekoľko veľmi slušných reklám (napríklad tu známu na Citroen). Nakrútill tiež pár pekných krátkych filmov (za Alive in Joburg dostal aj pár cien), ale najväčšiu dieru do sveta urobil v trikoch. Pracoval síce len v televízii, ale robil na špeciálnych efektoch pre seriály Smallville, StarGate SG-1 či Dark Angel Jamesa Camerona. Za posledne menované si dokonca odniesol nomináciu na Emmy.

Veľmi krátko potom, čo bol Juhoafričan Neill Blomkamp oznámený ako režisér Halo, sa fanúšikovia pomerne zhrozili. Úplne neznamy človek a mal by natáčať vysokorozpočtovú adaptáciu hry, ktorá ma ohromne veľa fanúšikov? Očidne v ňom má dôveru sám Peter Jackson a schválili ho aj tvorcovia hry z Microsoftu.

V súčastnosti sa robia zmeny v scenári, ktorý po Alexovi Gerlandovi (28 dní potom) prepisuje D.B. Weiss (napísal knihu o videohrách Lucky Wonder Boy). Na samotné nakrúcanie je ešte dosť času, do kín by mal prísť filmový Halo až niekedy počas leta roku 2008.