Helen MirrenKto by to bol povedal, že ako svoj ďalší projekt si čerstvá držiteľka Oscara britská herečka Helen Mirren (Hlavný podozrivý, Kráľovná) vyberie film tak odlišný od jej predchádzajúcej kariéry. Dáma v najlepších rokoch kývla a nastúpila do rozbehnutého vlaku pokračovania úspešného dobrodružného akčáku Lovci pokladov.

Pridala sa k pôvodnému obsadeniu, ktoré opäť tvorí Nicholas Cage, Diane Kruger, Jon Voight a Harvey Keitel. Príbeh si aj tento krát posvieti na časť americkej histórie, konkrétne na zavraždenie Abrahama Lincolna. Opäť sa samozrejme bude všetko prevracať na ruby, keďže v denníku Lincolnovho vraha chýba 18 strán.

V obsadení popri Helen Mirren pôsobí ako päsť na oko taktiež oscarový Ed Harris, pričom role oboch hviezd nie sú bližšie špecifikované.

Režíruje opäť Jon Turteltaub. Za príbehom stojí Ted Elliott, v ktorého hlave sa zrodila triloga Piráti z Karibiku a za scenárom Gregory Poirier, ktorý ma na konte „perly“ typu Lovci Dinosaurov a Superzvodcovia… Ako tato super-vražedná kombinácia dopadne, sa dozvieme počas tohtoročných Vianoc.