Relatívne nenápadný, ale medzi hororovými fanúšikmi uznávaný režisér a hudobník Rob Zombie, ktorý má na konte zatiaľ len dva béčkové horory (Dom tisícich mŕtvol a Vyvrheli pekla) bude režírovať ďalší príbeh o legendárnom zabijakovi v maske, Michaelovi Myersovi.

Doposiaľ bolo o ňom natočených celkovo 8 filmov, ale ľudia z Dimension Films sú zrejme presvedčení, že to nestačí a tak najali Zombieho, aby natočil ďalší. Našťastie však nepôjde o pokračovanie (teda o 9 časť), ale o prequel a semi-remake k pôvodnému filmu Johna Carpentera z roku 1978, ako hovorí sám režisér, ktorý nemá rád slovo „remake“ a sľubuje originálnejší obsah, ako mal prvý Halloween.

Dej filmu sa bude odohrávať ešte pred prvým dielom, zameria sa predovšetkým na detstvo Michaela Myersa a pokúsi sa nájsť odpoveď na otázku, prečo sa z obyčajného chlapca stal krutý a bezcitný masový vrah. Zombie, ktorý je sám veľkým fanúšikom pôvodného, dnes už kultového filmu hovorí, že pôjde o akýsi „nový začiatok“ (zrejme podobne, ako v prípade Batman Begins).

Údajne sa stretol aj so samotným Carpenterom a ten mu dokonca vyjadril podporu. Jeho predchádzajúce filmy však boli (na rozdiel od prvého Halloweenu) zamerané hlavne na otvorené zobrazovanie násilia a preto sa fanúšikovia Carpenterovho filmu celkom oprávnene obávajú, aký prístup zvolí Zombie vo svojom treťom réžijnom pokuse. Nový režisér ich ale ubezpečuje: „Plánujem sa sústrediť predovšetkým na postavy, atmosféru a hrôzu“. Premiéra filmu je naplánovaná (pochopiteľne) na október 2007 a nám len ostáva veriť, že Zombie svoj plán aj dodrží.