Aj vy ste sa tak tešili? Na ultra-štýlovú poctu béčkovým slasherom z tých rokov sedemdesiatych? Na dva filmy za cenu jedného? Do tankoch na distributérov!

Grindhouse bol kedysi dávno druh kina, ktorý v neskorých hodinách poskytoval maratón ultranásilných hororov, za cenu jedného celovečerného filmu. Režiséri Quentin Tarantino a Robert Rodriguez sa rozhodli tento druh filmu oživiť. Pre dosiahnutie skutočného vizuálneho zážitku, svoje filmy Death Proof a Planet Terror dokonca zašpinili a „poškrabali“, aby pôsobili staršie. Pauzu medzi filmami majú vyplniť trailery na neexistujúce filmy. No zdá sa, že v tejto podobe sa Grindhouse objaví len v Amerike…

Európa, až na par svetlých výnimiek, bude filmy uvádzať samostatne, v rozpätí jedného mesiaca. Distribútor svoje bizarne rozhodnutie odôvodnil slovami: „Európsky divák nie je na premietanie v podobnom štýle zvyknutý.“ Čo to teda znamená pre diváka? No, okrem toho, že „neušetrí“ ani korunu, distribútor dokonale zdemoloval celu ideu „double-feature“.

Prvý by sa k nám mal teda dostať Rodriguezov zombie slasher Planet Terror a o mesiac nato Tarantinov Death Proof, o šialenom kaskadérovi, ktorý svoje obete lynčuje pomocou auta. Čo sa týka spomínaných trailerov, mali by sme ich vidieť pred projekciou filmu Death Proof. Čo si na nás ešte distribútori v prípade Grindhouse vymyslia, je otázne. Dúfajme len, že podobným spôsobom neznásilnia film na DVD.