Michel_GondryExistujú jedinci prislúchajúci k ľudskému pokoleniu, ktorí sa od ostatných súkmeňovcov toho istého druhu líšia mozgovou aktivitou plodiacou prapodivné iluzívne obrazce, a ak je jedinec dostatočne zručný a šikovný, dokáže tie vízie pretaviť do hmotnej podoby a prezentovať širokej verejnosti, ktorá potom zaujme k jeho dielu určitý postoj.

Jedným z takýchto jedincov je aj Michel Gondry, ktorý pár krát už umožnil verejnosti zaujať postoj k veciam, ktoré zo svojej hlavy vypustil na svet, ako zvery z klietky. Nepochybne je v mysli tohto mladého nadaného režiséra svet, ktorý stojí za pozornosť. Je mi preto veľkou cťou oznámiť vám, že ďalšie nahliadnutia do Gondryho hlavy a do jeho sveta budú už v blízkej dobe možné vďaka novým dvom filmom, ktoré chystá.

Prvý film: Chlapík, ktorého hrá Jack Black, vďaka tomu, že má zmagnetizovaný mozog, zničí všetky videopásky vo videopožičovni svojho kamaráta. Aby uspokojili svoju najlepšiu zákazníčku, ktorou je mierne dementná stará žena, rozhodnú sa urobiť remaky stratených pások: Návrat do budúcnosti, Leví kráľ a Robocop. Scenár a réžia Michel Gondry. Popri Blackovi sa objavia Danny Glover a Mia Farrow. Názov: Be Kind Rewind.

Druhý film: Master of Space and Time, fantasy sci-fi komédia o dvoch vedcoch, ktorí objavia spôsob, ako kontrolovať realitu. Keďže sa ešte len pracuje na scenári, ktorý tvorí Daniel Clowes podľa románu Rudyho Ruckera, bližšie informácie ohľadom obsadenia a dátumu natáčania nie sú širšej verejnosti známe. 2008.

Nikto nevie, čo to bude, ale rozhodne to bude šialené.