Freddy_KruegerFreddy Krueger je v hororovej terminológii pojmom. Veď kto by nepoznal asi najznámejšieho vraha malých detí, upáleného vo svojej vlastnej kotolni, ktorý sa neskôr vrátil ako zlý sen, terorizujúci (a zabíjajúci) nič netušiacich teenagerov? Kultový horor Wesa Cravena Nočná mora v Elm Street z roku 1984 je jednoducho klasikou v tomto žánri.

Snímok sa neskoršie dočkal ešte piatich pokračovaní, niektoré sa vydarili viac, iné menej. Postava Freddyho Kruegera však za ten čas veľmi spopulárnela a to predovšetkým medzi mladými hororovými nadšencami. V naších najtajnejších snoch sa naposledy objavil v roku 2003 v snímke Freddy vs. Jason, kde si zmeral sily s ďalšou ikonou fantastického filmu – Jasonom Voorheesom. Tento film zarobil v USA len za prvý víkend premietania 36 miliónov dolárov a Freddy definitívne potvrdil, že sa do zaslúženého hororového dôchodku ešte zďaľeka nechystá.

Pokračovanie snímku Freddy vs. Jason sa zatiaľ (bohužiaľ) nechystá, ale tržby z prvého filmu jasne naznačujú, že je len otázkou času, kedy vznikne jeho sequel. Oveľa zaujímavejšie však znie informácia o prequeli k pôvodnej Nočnej more v Elm Street. Na túto tému sa už v minulosti viackrát vyjadril samotný Robert Englund, ale nikto tomu nevenoval príliš veľkú pozornosť.

Predstaviteľ Freddyho Kruegera taktiež hovoril o tom, že by mal tento projekt režírovať John McNaughton (Henry: Portrét masového vraha, „Masters of Horror“). Jeho tvrdenia však niekoľko mesiacov nikto z kompetentných nekomentoval a viacerí fanúšikovia už začínali pochybovať, že tento film vôbec vznikne.

Pred pár dňami sa konečne k celej záležitosti vyjadril McNaughton a ten potvrdil Englundové slová. O prequeli (t.j. príbehu, ktorý sa odohráva ešte pred prvým dielom) sa reálne uvažuje, ale režisér ešte nedostal definitívnu odpoveď od šéfov štúdia New Line Cinema. McNaughton tiež povedal, že zatiaľ neexistuje jediná verzia scenára, len námet, ktorý opisuje život mladého školského údržbára Freda Kruegera a jeho začiatky v kariére únoscu a trýzniteľa malých detí…

Zaujímavý nápad, čo myslíte? Dúfajme, že mu štúdio udelí čo najskôr „zelenú“.