Medzinárodný festival študentských filmov Early Melons dnes uvádza svoju štvrtú nádielku šťavnatých filmov a sprievodných podujatí. Festival prinesie v dňoch 16. – 20. marca pestrú skladačku súťažných a nesúťažných filmových premietaní, videoart, fotografickú výstavu, workshopy, ranné diskusie s festivalovými hosťami, rozmanitú hudbu a na svoje si neprídu len dospelí, ale aj deti. Päť melónových dní spestria známe mená ako Petr Jarchovský, Lubor Dohnal, Martin Arnold, Viktor Csudai či Lucie Králová.

Festival otvorí slávnostný ceremoniál o 19.30 hod. v divadle Meteorit, po ktorom diváci uvidia kolekciu úvodných krátkych filmov. Predchádzať tomu bude vernisáž fotovýstavy o 18.00 hod. v Prístave umenia HotDock na Grösslingovej ulici 21. Prvý z piatich festivalových dní ukončí párty o 21.00 hod. v Meteorite s DJ Michalkom.

Premietania filmov a sprievodné podujatia festivalu Early Melons budú situované v divadle Meteorit, kine Mladosť, v HotDocku a galérii Medium. Okrem prehliadky filmov sa diváci môžu tešiť na vzdelávacie akcie – masterclassy. Prvý z nich sa uskutoční už zajtra o 18.00 hod. v Mladosti a viesť ho bude český scenárista Petr Jarchovský. V piatok ho bude nasledovať fotografický seminár Portfolio Review & Skutočné potreby fotografie Ane Struhárovej a Laca Struhára. V ten istý deň sa odohrá tretí masterclass Marty Lamperovej na tému Kreatívny producent a jeho úloha vo vývoji filmového diela. Okrem toho môžu záujemcovia debatovať na raňajkách s festivalovými hosťami 17. a 18. marca od 10.30 v Corny Cafe na Grösslingovej ulici.

O večerné odreagovanie sa od filmového plátna sa 17. marca postarajú DJ Stroon, Early Melons ft. Dunajský štrk v Klube umelcov, piatok namieša festivalový chill-out párty v čajovni My a mama a párty v klube Remix, v sobotu 19. marca roztočia v klube Loft záverečnú párty Invisible Cities, Groove Brothers, DJ Junior, DJ pstmn a DJ chaosdroid. Záverečný ceremoniál spojený s odovzdávaním cien sa odohrá v sobotu 19. marca o 19.45 hod. v divadle Meteorit. Po jeho skončení sa premietnu čerstvo ocenené filmy.