Film sa vracia do pôvodného mesta nakrúcania ako v jednotke, no sám režisér Tim Story povedal: „Snažíme sa natočiť niečo odlišné ako sú zvyčajné komiksové filmy. Kľúč k tomuto filmu bol naučiť sa hrať tóny komédie a napätia zároveň, no najväčší problém bol mať pred filmom rešpekt, ktorý nijako nezničí naše predstavy o filme. Ak to dosiahneme, naši herci sa 100% stotožnia s postavami a vznikne kombinácia, ktorá dáva filmu jedinečnosť.“

V nedávnom rozhovore s USA Today, herečka Jessica „Invisible Woman“ Alba, nám prezrádila, že sa vracia na natáčanie v auguste. Do filmu pribudnú ďalší ľudia so super schopnosťami. Jednu zo zaujímavých úloh zahrá aj ‚Silver Surfer‘, ktorý vo filme vraj dosť zamieša karty. Susan Storm bude prežívať ďalší milostný trojuholník. Uvidíme aj niekoľko nových nebojových schopností týkajúcich sa Susan. Podľa jej odpovede bude aj najsilnejšia z pôvodnej štvorky… Ďalej Alba nechcela nič prezradiť, no dodala, že sa máme na čo tešiť. ‚Silver Surfer‘ sa zdá ako podliak alebo hrdina? Bude to jediný záporný „hrdina“ alebo nás prekvapí svojimi tajomstvami? Na tieto otázky si odpovieme až keď skončí nakrúcanie.

Vo filme uvidíme starých hercov z jednotky ako boli Ioan Gruffudd (‚Mr. Fantastic‘), Jessica Alba (‚Invisible Woman‘), Chris Evans (‚Human Torch‘) a Michael Chiklis (‚Thing‘). Premiéra filmu je naplánovaná na 4. júla 2007. Ale podľa najnovších klebiet sa premiéra neustále odkladá na neskorší dátum, ktorý zatiaľ nie je známy. No keď ho tak prekladajú, tak dúfam, že môžeme očakávať lepšie výkony hercov a hlavne konečne napínavý komiksový film ako sľúbili herci a sám režisér, a nie ďalší podpriemerný film natočený podľa výborného komiksu… No veď uvidíme….