Devínsky masakerPrvým tento rok odpremiérovaným slovenským filmom bude dokumentárny Devínsky masaker. Na naše pomery nevídaný počin, keďže medzi samotnou tragickou udalosťou, ktorej sa film venuje, a jeho premiérou neuplynie ani pol rok. Tvorcovia však chcú verejnosti poskytnúť ucelený pohľad na vražedné vyčínanie Ľubomíra Harmana ešte v čase, keď je táto čiastočne kontroverzná téma stále v pamäti divákov.

Snímku po scenáristickej i režijnej stránke pripravujú Gejza Dezorz a Jozef Páleník. Devínsky masaker vychádza jednak z informácií a materiálov od médií a zároveň sa opiera o výpovede svedkov, rodinných príslušníkov a mnohých odborníkov. Navyše je obohatený o rekonštrukcie, teda hrané scény. Film sa nakrúcal počas novembra a na plátna kín by sa mal dostať v prvej polovici februára.

Gejza Dezorz sa ako režisér uplatniť najmä v televízii. Pracoval napríklad na úspešných seriáloch Najväčšie tragédie Slovenska, či Mesto tieňov. Má teda skúsenosti s dokumentárnym i kriminálnym žánrom. Jozef Páleník pracoval rovnako najmä v televízii a ako fotograf. Pre oboch je to prvá filmová skúsenosť.