Skutočne máloktorý film sa môže pochváliť tak hviezdnym ansámblom, aký má momentálne pripravovaný ABBA muzikál Mamma Mia! Najprv sa do projektu sľúbili Pierce Brosnan a Oscarová Meryl Streep. Následne sa do adaptácie jedného z najúspešnejších muzikálov všetkých čias pridali Collin Firth (Denník Bridget Jonesovej), na Oscara nominovaná Julie Waltersovu (Billy Elliot), Christine Baranski (Chicago) a dokonca aj súčasný „Pirát z Karibiku” Bill Nighy.

Mamma Mia! rozpráva o budúcej neveste (vo filme ju stvárni začínajúca hviezdička Amanda Seyfried, ktorú sme mohli vidieť v krimi Alpha Dog), ktorú na gréckom ostrove vychovávala jej divoká mama (Meryl Streep). Tá však svojej dcére nikdy neprezradila, kto bol jej otec. Dievča sa pustí do divokého pátrania a vyhľadá troch „kandidátov“, ktorých pozýva na svoju svadbu.

Na filme plnom pesničiek od ABBY spolupracuje väčšina tých, čo nesú zodpovednosť za originál. Natáčanie sa rozbehne čoskoro a premiéra bude budúci rok.

PS: Slovenskí fanúšikovia sa o kvalitách muzikálu budú môcť presvedčiť na jeseň tohto roku, kedy k nám v rámci európskeho turné veľkolepá produkcia zavíta.