Z roztrhnutého vreca s filmami o britských panovníčkach vzíde po Frearsovej Kráľovnej a dokončovanom The Golden Age (pokračovanie filmu Alžbeta s Cate Blanchett) aj film The Young Victoria, rozprávajúci o jednej z najslávnejších a najdlhšie vládnucich kráľovien Veľkej Británie, o kráľovnej Viktórii.

Ako ste iste uhádli, film bude hovoriť o kráľovniných problematických začiatkoch (na trón zasadla iba v osemnástke) a sústrediť sa taktiež bude na jej legendárnu romancu a manželstvo s princom Albertom, ktorého smrť ju natoľko zasiahla, že do konca svojho života nosila len čiernu farbu a žila samotárskym spôsobom života. Trošičku histórie: Viktória týmto spôsobom vládla 63 rokov, až do jej smrti v roku 1901.

Film bude výsledkom opätovnej produkčnej spolupráce legendárneho Martina Scorseseho a Grahama Kinga, ktorí spolu stvorili Letca, Gangy New Yorku alebo Scorseseho najnovší film Na druhej strane. Režisérom sa stal kanadsky rodák Jean Marc Vallee a scenár napísal držiteľ Oscara Julian Fellowes.