Víkend, ktorého prvým dňom bol piatok trinásteho, našťastie pre filmárov, neskončil komerčným fiaskom. Do amerických kín vstúpili tri novinky a dve z nich sa dokázali prebiť až na najvyššie priečky kasového rebríčka.

Víťazstvo si tentoraz pripísal akčný thriller Kontraband. Film s Markom Wahlbergom a Kate Beckinsale v hlavných úlohách, si na konto pripísal vyše 24 miliónov dolárov. Kritici ním síce príliš uchvátení neboli, no pre Universal je určite dôležitejšia priaznivá reakcia bežných divákov. Napokon, čísla hovoria jasne.

Druhé miesto si uchmatla ďalšia novinka (ak tak možno označiť film ktorý bol po prvý raz uvedený pred viac než dvadsiatimi rokmi). Štúdio Disney vyslalo na plátna ďalšiu zo svojich klasík v novom 3D kabáte. Kráska a zviera síce nezopakovali finančné žne Levieho kráľa, no 18 a pol milióna nie je dôvod na smútok. Zároveň sa potvrdzuje skutočnosť, že aj dnešné publikum má záujem zažiť filmové klasiky na veľkom plátne.

Mission: Impossible 4, tentoraz s 11 a pol miliónmi dolárov, klesla na tretiu priečku. Toma Cruisea a spol. to však príliš trápiť nemusí, pretože sa im podarilo vyprodukovať najvýraznejší hit aktuálnej zimnej sezóny, ktorý už prekonal tržby prvého dielu a bude atakovať aj doterajšie 215 miliónové maximum, ustanovené druhým dielom (M:I 4 má zatiaľ takmer 187 miliónov dolárov zo severnej Ameriky a celosvetovo už prekročila polmiliardovú hranicu).

Štvrtý flek patrí tretej novinke týždňa, hudobnej dráme Joyful Noise. Vyše 11 miliónov tak stačilo na to zdolanie ďalšieho veľkého zimného hitu, Sherlock Holmes: Hra tieňov. Ten vypátral ďalších takmer 8 a pol milióna dolárov.

Až šiesta pozícia tak zostala víťazovi z minulého týždňa, hororu The Devil Inside. Iba takmer 8 miliónov značí obrovský pokles záujmu o film, ale ani v tomto prípade nemajú tvorcovia dôvod byť sklamaní, pretože rozpočet projektu nepresiahol milión dolárov. Za ním sa zoradili Fincherovi Muži, ktorí nenávidia ženy (6,8 milióna), spievajúce hlodavce v Alvin a Chipmunkovia 3 (5,8 milióna), Spielbergov War Horse (5,6 milióna) a na desiatej pozícii sa usadila Meryl Streep ako Železná lady (takmer 5 a pol milióna dolárov).

Najbližší víkend sa v zámorí uvedie rovno poltucet noviniek: akčné sci-fi Underworld: Prebudenie 3D, thriller Haywire, rodinná dráma Príšerne nahlas a neuveriteľne blízko, vojnové dobrodružstvo z produkcie Georgea Lucasa Red Tails, mexická akčná dráma Miss Bala a anime Fullmetal Alchemyst: The Sacred Star of Milos. Diváci tak opäť budú mať z čoho vyberať.