Náš obľúbený komediálny herec Bill Murray sa počas leta pustí do nakrúcania novej komédie. Počas posledných týždňov boli postupne zverejnené viaceré podrobnosti. Pôjde o snímku Rock the Kasbah pod režijnou taktovkou Barryho Levinsona. Meno vám asi nič nehovorí, ale ide o veľmi skúseného režiséra, ktorý nakrútil napríklad filmy Rain Man (1988) a Good Morning, Vietman (1987) s Robin Williamsom, ktorú dodnes v USA považujú za jednu z najlepších komédií vôbec.

Bill Murray stvárni hudobného manažéra v nie veľmi úspešnej fáze kariéry. So svojim posledným klientom sa dostal na turné pre amerických vojakov v Afganistane. Skončí však stratený v Kábule bez peňazí a bez pasu. Vďaka tejto nemilej situácii však narazí na neobyčajný hlas mladej afganskej speváčky, ktorej sa začne venovať a sprevádzať ju počas afganskej verzie Superstár.

Komédia Rock the Kasbah sa chce pokúsiť divákom priblížiť vojnu pomoc pravdy a humoru. Tak nejak sa Murray vyjadril včera na diskusii o pripravovanom filme na festivale v Berlíne. Nakrúcať sa začne v júny v Maroku. Postavu talentovanej dievčiny by mala stvárniť skutočná afgánska speváčka. Herecke obsadenie ďalej dopĺňajú Bruce Willis, Zooey Deschanel, Kate Hudson a Shia LeBeouf.

Snímka by sa do kín mohla dostať možno už koncom tohto roka, ale zatiaľ nebolo nič oficiálne potvrdené.