Filmovú spoločnosť Lucasfilm má každý z nás zafixovanú najmä cez filmové série StarWars a Indiana Jones. V 70. a najmä v 80. rokoch sa však snažili robiť aj iné veci, i keď úspech sa dostavil len zriedka. V tomto smere stojí za zmienku najmä Americké grafity (American Graffiti, 1973), druhý Lucasov režisérsky počin. Teraz po dlhých rokoch prichádza nový projekt, ktorý by firmu mohol posunúť ďalej.

Sám George Lucas začal snímku Red Tails pripravovať ešte v roku 1988. Scenár sa pokúšalo napísať niekoľko scenáristov, ale pokrok nastal až v roku 2007, keď do projektu vstúpil jeho aktuálny scenárista, úspešný románopisec John Ridley. Nakrúcanie začalo s pomerne skromným rozpočtom (hovorí sa o 35 miliónoch dolárov) o dva roky neskôr. Réžia bola zverená Anthonymu Hemingwayovi, pre ktorého to bude po mnohých televíznych projektoch debut na filmovom plátne.

V hlavných úlohách príbehu nakrúteného na základe skutočných osudov pilotov prvej afro-americkej bojovej letky sa predstavia Terrence Howard, Cuba Gooding Jr. a Bryan Cranston. Počas Druhej svetovej vojny je americká spoločnosť i armáda stále tvrdo segregovaná. Prví čierni piloti, tak musia čeliť prvej výzve už doma a tvrdo si vybojovať možnosť zapojiť sa do skutočných bojov.

Nedávno uvoľnený trailer nám ukázal akčný veľko výpravný a patriotický film, ktorý sa prezentuje tak trochu komiksovo, čo sa výraznosti farieb a loga týka. Premiéra je zatiaľ plánovaná na 20. január 2012.

Trailer Red Tails: