/Producenti Michael London a Alexander Payne (režisér oceňovanej horkej komédie Bokovka) zverili svoju snímku s názvom The King of California do rúk debutujúcemu režisérovi Michaelovi Cahillovi, ktorý je mimochodom aj spisovateľ. V hlavnej úlohe sa nám predstaví Michael Douglas ako excentrický a depresívny otec svojej dcéry, ktorý je presvedčený, že v okolí Los Angeles sa nachádza ukrytý poklad. Nakrúcať by sa malo začať už vo Februári 2006.

Tento film však nie je jedinou Douglasovou pripravovanou komédiou. Momentálne ešte nakrúca komédiu You, Me and Dupree, v ktorej stvárňuje neznesiteľného otca novomanželky Kate Hudsonovej. Úlohu manžela Kate Hudson zobral Matt Dillon a ich ľúbostný život výrazne komplikuje okrem prehnane starostlivého otca – svokra aj ich najlepší priateľ (Owen Wilson), ktorému dovolia po svadbe zostať s nimi, no ako skoro logicky zisťujú, nebol to práve najšťastnejší nápad. Na režisérku stoličku zasadli Joe a Anthony Russo.

Ja sa osobne veľmi teším, no uznajte sami, kedy ste naposledy videli Michaela Douglasa v komédií, a to ešte nehovorím o dvoch po sebe idúcich. Bolo to už dávno, ešte za mlada. Pri písaní tohto článku sa mi pred očami zjavoval (neviem prečo) Robert De Niro v úlohe prísneho a striktného otca – svokra v skvelých komédiach Meet the Parents či Meet the Fockers. Tak som zvedavý na jeho rovnako nestarnúceho konkurenta, ktorý ukotvil vo vodách komédie.