Tentoraz však nie ako generál, ale ako najslávnejší filmový kanibal. Na legendárne filmy Lovec Ludí, Mlčanie Jahniat, Hannibal a Červený Drak už čoskoro nadviaže prequel s názvom Young Hannibal: Behind the Mask, ktorý sa pozrie na tri fázy Hannibalovho života, detstvo, dospievanie a prvé roky vraha, v réžii Petera Webbera autora pôsobivej romance Dievča s perlou. Vo filme sa tentoraz neobjaví Anthony Hopkins, ale mladý francúzsky herec Gaspard Ulliel (Príliš Dlhé Zásnuby), ktorý mal na svojich ramenách zrejme najväčšie bremeno.

V príprave na rolu podrobne študoval mimiku Anthony Hopkinsa z predchádzajúcich filmov. ,,Snažil som sa naučiť sa aj jeho spôsob žmurkania, teda skôr nežmurkania.“ Dodáva s iróniou, pričom zároveň dopĺňa, že sa jedná o najťažšiu rolu jeho kariéry.

,,Študoval som rôznych psychopatov, masových vrahov a zistil, že Hannibal sa chová úplné inač.“ V novom pokračovaní sa objaví aj vynikajúca ázijská herečka Gong Li, ktorá stelesňuje údajne jednu z najdôležitejších a najzásadnejších postáv pre Hannibalov vývoj, tajomnú Lady Murasaki.

Film vychádza z pripravovanej knihy Thomasa Harrisa (autor kníh o Hannibalovi), ktorý tentoraz k filmu napísal aj scenár.Pripomeňme, že naposledy sme sa s Hannibalom Lecterom stretli vo filme Červený Drak, ktorý režíroval Brett Ratner a tu sme naposledy videli Hannibala v podobe dokonalého Anthony Hopkinsa.

Nove pokračovanie, ktoré sa natáčalo aj v Českej Republike ma premiéru vo februári budúceho roka.