1408 je druhý krátky príbeh knihy nazývanej Blood and Smoke napísanej Stephenom Kingom, ktorá vyšla v roku 1999. V roku 2002 bola znovu vytlačená ako dvanásty príbeh kolekcie pod názvom Everithing´s Eventual: 14 Dark Tales čiže Všetko je podmienené: 14 Temných poviedok. V úvode tohto príbehu King vysvetlil, že 1408 je jeho verzia toho, čo on nazýva téma strašidelného hotela alebo hororová fikcia. Pôvodne napísal prvé strany k tomuto príbehu, aby ukázal ako sa môže príbeh zmeniť z jedného žánru na iný. King sa preslávil hlavne číslami, ktoré sú v v titulných názvoch, ako je napríklad nešťastné číslo 13.

Tento rok sa konečne začal aj natáčať film. Príbeh pojednáva o vyšetrovaní paranormalnych javov, vyšetrovateľa stvárni John Cusack. Ten prichádza do hotela Dolphin, kde si prenajme izbu číslo 1408. Postupom času spoznáva čo je naozajstný teror, strach a nakoniec aj smrť. Samuela L.Jacksona uvidíme v roli hotelového manažéra.

Film pripravujú štúdiá Dimension Films a v titulkách uvidíme nie veľmi skúseného a známeho režiséra Mikaela Hafstroma. Produkciu má na starosti Lorenzo di Bonaventura.

1408 by mal prísť na plátno kín niekedy v priebehu buducého roka 2007. Takže sa môžeme tešiť buď na trhák, alebo na ďalši filmový prepadák.