O pokračovaní známej drámy Wall Street od Olivera Stona sa vyjadrovali finančníci celkom pochvalne. Podľa nich vierohodne opísala aspoň určitú časť problémov a udalostí, ktoré viedli k súčasnej finančnej kríze. O niečo podobné sa pokúša i dráma Margin Call napísaná a zrežírovaná u nás neznámym J. C. Chandorom. Tejto nezávislej produkcii odpremiérovanej na festivale Sundance sa však podarilo získať veľmi zaujímavé obsadenie.

Popri už ostrieľaných a známych profesionáloch ako sú Kevin Spacey, Demi Moore a Jeremy Irons sa tu objavili aj Stanley Tucci, austrálčan Simon Baker (známy zo seriálu Mentalista), či vychádzajúce hviezdy Zachary Quinto, Penn Badgley a mnohí ďalší. S takýmto ansáblom sa už rozhodne dá niečo urobiť a pre celovečerným filmom debutujúceho Chandora to bola určite výzva. Podľa prvotných reakcií i úspechu na Berlinale (nominácia na Zlatého medveďa) sa zdá, že sa mu to nadmieru vydarilo.

Margin Call nás zavedie do prostredia veľkej investičnej banky. Príbeh zachytáva udalosti 24 hodín a stávame sa tak svedkami činnou skupiny jej kľúčových zamestnancov počas kritického obdobia na začiatku krízy v roku 2008. Analytik Peter Sullivan (Zachary Quinto) sa dostáva k informáciám, ktoré môžu spôsobiť zánik firmy. Budú mať ich činy dosah na životy iných ľudí? Premiéra v USA 21. októbra.

Viac v traileri: